fbpx
21 Jul 2020

Coroana sau implant?

Iti lipsesc unul sau mai multi dinti?

Atunci trebuie sa umplem spatiul gol. Cu ce? Hai sa vedem variantele.

Prima varianta o reprezinta o punte dentara care implica devitalizarea (scos nerv) dintilor vecini, reducerea dimensionala a dintilor (slefuit) si fabricarea puntii dentare.

Desigur, problema principala o reprezinta sacrificiul de tesut dentar si devitalizarea celor doi dinti vecini. Urmeaza problemele parodontale legate de igienizarea sub corpul de punte, retentia de alimente etc.

Sa nu uitam ca o coronita/punte dentara are o durata de viata de 5 ani in medie

Varianta mai buna dar usor mai costisitoare este reprezentata de implant. Cum umplem golul cu un implant? Incepem prin introducerea unui „surub” in spatiul edentat, lasam osul sa se matureze si sa integreze implantul cam 4-6 luni apoi confectionam un dinte pe care il insurubam pe implant. Gata… nimic legat de ceilalti dinti, de scos nervi, slefuit etc. Avem acum un dinte de sine statator cu radacina lui proprie (artificiala ce-i drept).

Cat dureaza un implant? Durata lor de viata atinge cam 10 ani. Nu uita, totusi ca este o procedura in plina dezvoltare si ca tehnologiile se schimba drastic intru cresterea performantelor.