fbpx

Am facut o extractie!

26 Aug 2020

Am facut o extractie!

Iata cateva reguli pentru urmatoarele 3-5 zile:

·  Muscati strans pe compresele aplicate timp de doua ore. Acest lucru va opri sangerarea si va ajuta la formarea cheagului.

·  Dupa scoaterea compreselor nu faceti succiune (sugeti) din plaga alveloara.

·  Nu clatiti gura cel putin 12 ore pentru a nu mobiliza cheagul alveolar care reprezinta “pansamentul” natural ce ajuta la vindecarea plagii.

·  In primele 3 zile nu consumati alimente prea fierbinti sau prea reci (de la frigider).

·  In primele 24-48 ore de la extractie evitati alimentele tari (care solicita o masticatie prea intensa) si lactatele intrucat creste riscul infectarii plagii.

·  Igiena bucala (periajul dintilor) se reia normal dupa 24 ore, ferindu-se atingerea plagii cu periuta de dinti.

·  Tineti capul ridicat pe perna in timp ce dormiti. Acest lucru va reduce sangerarea si tumefactia.

·  Nu fumati si nu consumati bauturi alcoolice pana la vindecarea plagii.

·  Aplicati pachete cu gheata in primele 12-24 ore pe fata in regiunea corespunzatoare extractiei. Pachetul cu gheata se aplica alternativ: se mentine 20 minute si apoi se indeparteaza 10 minute. Acest procedeu va reduce semnificativ tumefactia, sangerarea si durerea.

·  O anumita sangerare dupa interventia chirurgicala este normala. Daca apare o sangerare profuza aplicati o compresa sterila peste plaga si tineti strans muscat pe ea 30 minute. In acelasi timp tineti capul ridicat pe perna. Daca sangerarea nu se reduce semnificativ prin acest procedeu sunati-ne.

·  La 24 de ore dupa extractie va recomandam sa clatiti de 2 ori pe zi (dimineata si seara) cu apa de gura ce contine Clorhexidina.

·  Sa luati toate medicamentele care va sunt prescrise de catre noi (de obicei prescriem antibiotice, medicamente antiinflamatorii).

·  Prezentati-va la control, iar dupa 7 zile de la extractie pentru indepartarea firelor de sutura(daca este cazul ).

Nu uitati ca va stam la dispozitie daca aveti nevoie de ajutor!