fbpx

Mi-am facut un implant!

02 Sep 2020

Mi-am facut un implant!

Pentru un bun parcurs postimplantar si pentru confortul dumneavoastra trebuie sa punctam cateva informatii:

FUMATUL

Daca sunteti fumator este foarte important sa nu fumati in primele 3 zile dupa interventia chirurgicala. Fumatul este un factor favorizant al infectiilor si durerilor postoperatorii si intarzie vindecarea plagii.

DURERILE POSTOPERATORII

Durerile postoperatorii moderate reprezinta un fenomen obisnuit in primele 2-3 zile dupa interventia chirurgicala. Se recomanda analgetice uzuale (medicul chirurg v-a eliberat o reteta in acest sens).

TUMEFACTIA

Tumefactia de intensitate medie a obrazului este o consecinta obisnuita a interventiei chirurgicale. Pentru a preveni si diminua tumefactia se recomanda utilizarea unei pungi cu gheata care se aplica alternativ: se mentine 20 minute si apoi se indeparteaza 10 minute. Puteti face un astfel de pachet cu geata astfel: intr-o punga de plastic puneti gheata din congelator pe care o zdrobiti apoi. Pachetul astfel realizat se infasoara intr-un prosop si apoi se poate aplica pe fata).

SANGERAREA

O sangerare usoara (cat sa coloreze saliva) este considerata normala. Daca apare o sangerare profuza aplicati o compresa sterila peste plaga si tineti strans muscat pe ea 30 minute. in acelasi timp tineti capul ridicat pe perna. Daca sangerarea nu se reduce semnificativ prin acest procedeu sunati-ne.

REGIMUL ALIMENTAR

Incercati sa evitati sa mancati pe partea operata pe o perioada de 2 zile. Nu consumati alimente sau lichide prea fierbinti. Evitati alimentele tari si lactatele pe o perioada de 3-5 zile

Retineti ca o dieta adecvata din punct de vedere al continutului in proteine, Vitamine C si complex B este esentiala pentru vindecarea plagii.

IGIENA BUCALA

Se evita clatitul gurii in primele 12 ore. Periajul dentar se reia din a doua zi utilizand o periuta moale.

Se utilizeaza, pentru evitarea formarii placii bacteriene, apa de gura ce contine Clorhexidina 0,12-0,2% (Corsodyl, Ossidenta, etc) cu care clatiti de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

MEDICATIE SUPLIMENTARA

Anumite interventii chirurgicale impun tratamentul cu antibiotice. Va rugam nu intrerupeti medicatia data de noi decat cu acordul nostru indiferent de simptomatologie !

Daca aveti nelamuriri sau exista situatii (umflatura, sangerare, durere etc) altele decat v-au fost prezentate ca fiind normale dupa procedura de implantare, nu ezitati sa ne cereti ajutorul