Ce este albirea dentara profesionala?
Albirea dentara profesionala reprezintă cea mai simplă si confortabilă metoda de a recapata frumusetea si stralucirea zambetului cu o singura vizita la stomatolog. Se poate reda frumusetea dintilor in doua feluri: Periaj Profesional si Albire Profesionala. Daca prin Periaj Profesional se indeparteaza pigmentii extrinseci (alimente colorate, cafea, nicotina etc.), Albirea Profesională se referă la redarea albului natural in profunzime (neutralizarea colorantilor intrinseci), fiind un procedeu cu rezultate mult mai stabile în timp decât Periajul Profesional sau AirFlow.
Beneficiile albirii dentare profesionale?
Este cea mai eficientă modalitate prin care sunt îndepărtate petele galbene de pe dinţi, spre deosebire de pastele tradiţionale sau chiar şi de cele speciale pentru albire, deoarece acţionează în profunzimea dintelui. Indiferent că alegeti un tratament profesional sau acasă, rezultatul va fi vizibil în scurt timp.
Albirea dentara reda aspectul natural si sanatos al dintilor dar si starea de bine, increderea si respectul de sine
Cand iti poti face o albire dentara?
Albirea dentara profesionala este recomandata atunci cand aspectul dintilor este neplacut sau cand au aparut pete alimentare care nu se indeparteaza la periaj. Cu toate acestea, este indicat ca aceasta procedura sa nu fie repetata mai devreme de 2-3 ani.
Exista contraindicatii?
Albirea dinţilor nu este recomandată în aceste cazuri:
- femeilor însărcinate sau care alăptează
- copiilor cu vârstă sub 16 ani, întrucât pulpa dentară a acestora este încă în dezvoltare
- pacienţilor cu multiple leziuni carioase care îşi pot albi dinţii abia după ce se tratează toate leziunile.
- persoanelor alergice la substanţele utilizate în albire sau celor ce suferă în general de sensibilitate dentară
- celor care au retracţii gingivale şi rădacini dentare expuse, zone pe care protecţia smalţului dentar este absent
Cat durează o ședință de albire a dinților?
Albirea dinţilor în cabinetul stomatologic se efectuează sub controlul vizual al personalului de specialitate şi se folosesc substanţe concentrate cu timp de acţiune scurt (în general şedinţa durează între o jumătate de oră şi o oră).
De asemenea, în cabinet se poate utiliza o metodă prin care gelul de albire este activat termic cu ajutorul razei laser, existând un întreg kit pus la dispoziţie pentru fiecare pacient în parte. Albirea are un succes vizibil imediat şi un efect de lungă durată.
Cat de albi devin dintii dupa tratamentul de albire dentara?
Rezultatele tratamentelor pentru albirea dinților pot fi influențate de anumiți factori, precum cei de mai jos:
- caracteristicile personale ale danturii – albirea dinților este influențată de gradul de îngălbenire a acestora. Cheia de culori folosită în stomatologie cuprinde 16 nuanțe diferite, în funcție de care este stabilit gradul de albire care poate fi obținut în urma tratamentului
- lucrări dentare anterioare – persoanele care au implanturi sau coroane dentare, deoarece albirea nu funcționează în cazul dinților care nu sunt naturali. Totodată, persoanele care au plombe de culoarea dintelui nu vor putea obține o culoare uniformă a dinților, deoarece tratamentele de albire nu vor avea efect asupra plombelor
Riscurile albirii dentare profesionale
Substanţele acreditate folosite astăzi (carbamida şi peroxidul de hidrogen), nu produc daune structurii dentare, atâta timp cât sunt utilizate cu discernământ, la recomandarea medicului dentist.
Deoarece sunt persoane care acuză o anumită sensibilitate dentară după albire, se recomandă ca timp de 48 de ore să nu se consume alimente şi băuturi reci. De asemenea, este de preferat ca, în prima săptămână după albire, să nu se consume alimente, băuturi sau alte substanţe colorate (tutun, apă de gură,medicamente).
Cat costa tratamentul de albire a dintilor profesionala?
Preţul unui tratament de albire a dinţilor variază între 500 şi 1500 de lei in functie de substanta folosita, tehnica, numarul de sedinte etc