fbpx

Implant Dentar

Recapătă-ți zâmbetul cu ajutorul implanturilor dentare, cea mai modernă soluție pentru înlocuirea dinților irecuperabili. Un implant dentar imită perfect dintele natural, nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional. Confortul este principalul avantaj pe care ți-l oferă aceste implanturi dentare, însă beneficiile sale sunt mult mai numeroase. În continuare, îți prezentăm toate informațiile legate de implantologia dentară, pentru a face cea mai bună alegere pentru tine. 

Nu uita că suntem alături de tine dacă ai nevoie de consiliere și de medici specialiști cu expertiză care să îți vină în ajutor pentru a-ți reda zâmbetul plin de încredere! Alege Clinica Stomatologica Stomis Orthodontics din Buzau pentru un implant dentar realizat de profesionisti!

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială realizată din titan pur sau din zirconiu,  care se plasează în locul dintelui lipsă. Acesta se integrează în osul mandibular sau maxilar. Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implanturile dentare reprezintă cea mai fiabilă soluție pentru înlocuirea lor. De asemenea, un implant poate reprezenta baza pentru crearea unei proteze sau a unei punți dentare, permițând în acest mod recontruirea mandibulei ori a maxilarului. Pot apela la o astfel de intervenție și pacienții ai căror dinți se află într-un stadiu avansat de deteriorare. 

Potrivit Academiei Americane de Implantologie Dentară, aceste implanturi dentare redau, în proporție de 99%, funcționalitatea și estetica naturală a danturii. 

Din ce este format un implant dentar?

Orice implant dentar este format din trei părți componente, respectiv:

   1. Șurubul – se inserează în os și are rolul unei rădăcini artificiale. Șurubul poate susține unul sau mai mulți dinți artificiali. 
   2. Coroana – este componenta estetică a dintelui artificial. Se realizează în laboratorul de tehnică dentară și imită forma și culoarea dinților naturali. 
   3. Bontul – este componenta intermediară a implantului, care face legătura dintre șurub și coroană.

Tipuri de implanturi dentare 

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, care se clasifică în funcție de diverse criterii, astfel:

După design:

  • implanturi dentare cilindrice 
  • implanturi dentare conice 
  • implanturi dentare plate 
  • implanturi dentare trapezoidale
  • implanturi dentare în formă de șurub

După dimensiuni

  • mini-implanturi dentare (1.8-3 mm grosime), utilizate deseori ca implanturi provizorii sau pentru spațiile foarte înguste și pentru stabilizarea protezelor. 
  • implanturi dentare clasice (3-5 mm grosime și 15 mm înălțime), cele mai frecvent folosite implanturi care pot înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă.
  • implanturi dentare Fast&Fixed, ideale pentru zonele anatomice cu os dur sau pentru poziții dificile. 
  • implanturi dentare zigomatice, soluția pentru cazurile în care nu există suficient os alveolar pentru susținerea unei lucrări fixe.

După materiale 

   • implanturi din zirconiu
   • implanturi din titan 

Dacă nu știi care este cel mai bun implant dentar, îți prezentăm câteva avantaje ale fiecaruia dintre cele două tipuri menționate mai sus. 

Implanturile din titan sunt folosite de foarte mult timp în medicina stomatologica, fiind extrem de rezistente la corziune si deloc toxice. In plus, se pare ca acestea sunt tolerata cu usurință de organism, având o rată de succes extraordinară. 

Pe de altă parte, implanturile dentare din zirconiu câștigă un plus la capitolul estetic. Datorită translucidității lor, conferă un aspect cât se poate de natural dintelui artificial. 

După modul de interacțiune al implantului la locul inserării 

  • mini-implanturi 
  • implanturi osteointegrative (osul comunică direct cu implantul)
  • implanturi fibro integrate (se fixează în țesut moale, pentru a reda vascularizarea)

După modul de fixare al implantului 

  • implanturi intraosoase tip rădăcină, care presupun înșurubarea implantului direct în os.
  • implanturi subperiosoase, ce se atașează subgingival
  • implanturi transosoase, utilizate foarte rar în zilele noastre. 
  • implanturi intraosoase tip lamă, care nu se mai utilizează în prezent.

După complexitatea procedurii:

  • implanturi dentare realizate în două etape, care presupun, în primă fază, inserarea implantului și, după osteointegrare, atașarea bontului proteic care susține coroana artificială. 
  • implanturi dentare realizate într-o singură etapă, procedură care implică și protezarea provizorie. 

Nu știi care este cel mai bun implant dentar pentru tine? Programează o consultație în clinica noastră din Buzau!

Etapele tratamentului cu implant dentar 

Pentru a înțelege mai bine obiectul implantologiei dentare, îți prezentăm în cele ce urmează etapele tratamentului cu implant dentar. 

 • Consultația 

Consultația este o etapă foarte importantă pentru tratamentul cu implant dentar deoarece identifică afecțiunile existente și, prin urmare, generează cele mai potrivite metode de remediere a acestora. Acest pas poate cuprinde diagnosticarea digitală, dar și alte investigații amănunțite – cum ar fi tomografii sau ortopantomograme). 

 • Analize de sânge

În clinica noastră, siguranța pacienților este primordială. De aceea, pentru predictibilitatea tratamentelor este necesară efectuarea unui set de analize de sânge. 

 • Igienizarea riguroasă a cavității bucale

Înainte de inserarea propriu zisă a implantului dentar se impune asanarea cavității orale. Astfel, sunt eliminate cariile sau afecțiunile paradontale care pot genera complicații pe durata procedurilor de implantologie dentară. 

 • Inserarea implantului dentar 

Dacă este executată corect, inserarea implantului dentar nu reprezintă o operațiune dureroasă. De altfel, intervenția este minim invazivă și, uneori, chiar rapidă, mai ales dacă optezi pentru procedeul cunoscut astăzi drept ”Fast&Fixed”, care facilitează înlocuirea chiar și a 10 dinți în cadrul aceleași proceduri. 

Avantajele implanturilor dentare 

  • Implanturile dentare imită perfect dinții naturali și au aceeași funcționalitate. 
  • Implanturile dentare oferă siguranța unei danturi rezistente chiar și întreaga viață. 
  • Implanturile dentare protejează dantura, având în vedere că lipsa dinților duce la degradarea treptată a osului și a gingiei. 
  • Intervenția de implantologie dentară este minim invazivă, spre deosebire de alte proceduri de reconstrucție dentară. 

Cât costă un implant dentar? 

Procedura de implantare dentară trebuie realizată ca la carte, de către medici cu experiență. De asemenea, este nevoie să se utilizeze materiale de calitate, care să reziste în timp. De altfel, acesta este și principalul criteriu care stabilește prețul unui implant dentar. În plus, nu trebuie să ignorăm nici costurile aferente manoperei, care variază în funcție de complexitatea intervenției. În medie, însă, prețul unui implant dentar pornește de la 400 de euro și poate ajunge chiar și până la 3000 de euro. 

”Cât costă un implant dentar?” este întrebarea firească la care te gândești dacă ești în căutarea unei soluții pentru un zâmbet impecabil. Contactează-ne pentru a stabili o programare și un plan de tratament potrivit, iar costurile ți le vom transpune cât se poate de transparent. În clinica noastră din Buzau, identificăm cele mai bune soluții pentru pacienții care ne calcă pragul, în acord cu bugetul disponibil al acestora!

Dacă ai nevoie de un implant dentar executat la cele mai înalte standarde, te așteptăm în clinica noastră stomatologică din Buzau. Medicii noștri sunt preocupați să îți ofere cele mai bune rezultate, la costuri accesibile!