Chirurgie Dentară

Ce tratează chirurgia?

Pe cât de temută, tot atât de necesară, chirurgia nu înseamna doar extracții dentare ci o suită întreaga de tehnici de ultimă oră, secondată de aparatură pe masură care să completeze expertiza și experiența echipei medicale.

Echipa de speciaiști ai clinicii Stomis Orthodontics acoperă gama întreagă de servicii de chirugie dento-alveolara și parodontală (extracții dentare, rezecții apicale, chirurgie parodontală, chirurgie în scop protetic) dar și manopere de augmentare a suportului osos în vederea inserției de implanturi (sinus lift intern/extern, tehnica Khoury, tehnica bone split etc.)

Ce înseasmnă adiția de os?

De cele mai multe ori, în urma unor extracții traumatice, leziuni parodontale voluminoase sau chiar a resorbtiilor osoase datorate neprotezarii timp îndelungat a unui spațiu edentat, volumul osos este insuficient pentru inserția unui implant corespunzator.

Se apelează deci, la tehnici de augmentare osoasa pentru a asigura poziționarea tridimensională ideală a implantului dentar astfel încât să fie respectate: integrarea biologica, transmiterea forțelor masticatorii pe direcții fiziologice și stabilitatea implantului;

Permite reconstruirea verticală a osului maxilar în zona posterioară, cu introducerea concomitentă a implantelor dentare atunci când există suficient os restant sau într-o ședinta ulterioară (după 6- 9 luni), materialele de adiție folosite permițând o rezorbtie și remodelare lentă, cu păstrarea volumului osos timp îndelungat.

Cu blocuri osoase, prelevate de la pacient din zonele anterioare sau posterioare a maxilarului inferior, recomandată în cazul defectelor osoase mari. Fixarea acestora se face prin intermediul unor șuruburi care vor fi îndepartate după 4-6 luni, în momentul inserării implantelor dentare.

Cu blocuri osoase, prelevate de la pacient din zonele anterioare sau posterioare a maxilarului inferior, recomandata in cazul defectelor osoase mari. Fixarea acestora se face prin intermediul unor suruburi care vor fi indepartate dupa 4-6 luni, in momentul inserarii implantelor dentare.

Tehnologia face diferența!

Asistate de terapie LASER intra sau post-operatorie, Fizio-dispenser, microscop, trusa chirurgicala piezoelectrica Traus etc. manoperele chirurgicale sunt mai sigure și mai puțin traumatizante pentru pacient, refacerea postoperatorie fiind îmbunatațită substantial ceea ce reduce discomfortul resimțit și grăbește vindecarea.

De asemenea, dioda LASER folosita la 24-48 de ore postchirurgical reduce inflamatia, accelereaza procesul de vindecare si reduce substantial eventualele dureri.

Rezultate chirurgie pe Sinus Lift!

Indicații postoperatorii

Pentru fiecare speță de chirurgie vă prezentăm următoarele indicașii postoperatorii:

Muscați strâns pe compresele aplicate timp de douăa ore. Acest lucru va opri sângerarea și va ajuta la formarea cheagului.

 • După scoaterea compreselor nu sugeți plaga alveloară.
 • Nu clătiți gura cel puțin 12 ore pentru a nu mobiliza cheagul alveolar care reprezintă „pansamentul” natural ce ajută la vindecarea plăgii.
 • În primele 3 zile nu consumați alimente prea fierbinți sau prea reci (de la frigider).
 • În primele 24-48 ore de la extracție evitați alimentele tari care solicită o masticație prea intensa.
 • Igiena bucala (periajul dinților) se reia normal după 24 ore, ferindu-se atingerea plăgii cu periuța de dinți.
 • Tineți capul ridicat pe pernă în timp ce dormiți. Acest lucru va reduce sangerarea si tumefactia.
 • Nu fumati si nu consumati bauturi alcoolice pana la vindecarea plagii.
 • Aplicati pachete cu gheata in primele 12-24 ore pe fata in regiunea corespunzatoare extractiei. Pachetul cu gheata se aplica alternativ: se mentine 20 minute si apoi se indeparteaza 10 minute. Acest procedeu va reduce semnificativ tumefactia, sangerarea si durerea.
 • O anumita sangerare dupa interventia chirurgicala este normala. Daca apare o sangerare profuza aplicati o compresa sterila peste plaga si tineti strans muscat pe ea 30 minute. In acelasi timp tineti capul ridicat pe perna. Daca sangerarea nu se reduce semnificativ prin acest procedeu sunati-ne.
 • La 24 de ore dupa extractie va recomandam sa clatiti de 2 ori pe zi (dimineata si seara) cu apa de gura ce contine Clorhexidina.
 • Sa luati toate medicamentele care va sunt prescrise de catre noi (de obicei prescriem antibiotice, medicamente antiinflamatorii).
 • Prezentati-va la control, iar dupa 7 zile de la extractie pentru indepartarea firelor de sutura(daca este cazul ) .

Aceste instructiuni sunt menite sa minimizeze discomfortul postoperator si sa va informeze asupra situatiilor clinice care necesita ingrijiri speciale.

Fumatul: Daca sunteti fumator este foarte important sa nu fumati in primele 3 zile dupa interventia chirurgicala. Fumatul este un factor favorizant al infectiilor si durerilor postoperatorii si intarzie vindecarea plagii.

Durerile postoperatorii: Durerile postoperatorii moderate reprezinta un fenomen obisnuit in primele 2-3 zile dupa interventia chirurgicala.Se recomanda analgetice uzuale (Algocalmin fiole).

Tumefacția: Tumefactia de intensitate medie a obrazului este o consecinta obisnuita a interventiei chirurgicale. Pentru a preveni si diminua tumefactia se recomanda  utilizarea unei pungi cu gheata care se aplica alternativ: se mentine 20 minute si apoi se indeparteaza 10 minute (puteti face un astfel de pachet cu geata astfel: intr-o punga de plastic puneti gheata din congelator pe care o zdrobiti apoi. Pachetul astfel realizat se infasoara intr-un prosop si apoi se poate aplica pe fata).

Sângerarea: O sangerare usoara (cat sa coloreze saliva) este considerata normala. Daca apare o sangerare profuza aplicati o compresa sterila peste plaga si tineti strans muscat pe ea 30 minute. in acelasi timp tineti capul ridicat pe perna. Daca sangerarea nu se reduce semnificativ prin acest procedeu sunati-ne.

Regimul alimentar: Incercati sa evitati sa mancati pe partea operata pe o perioada de 2 zile. Nu consumati alimente sau lichide prea fierbinti. Evitati alimentele tari si lactatele pe o perioada de cateva

Retineti ca o dieta adecvata din punct de vedere al continutului in proteine, Vitamine C si complex B este esentiala pentru vindecarea plagii.

Igiena bucală: Se evita clatitul gurii in primele 12 ore. Periajul dentar se reia din a doua zi utilizand o periuta moale.

Se utilizeaza, pentru evitarea formarii placii bacteriene, apa de gura ce contine Clorhexidina 0,12-0,2% (Corsodyl, Ossidenta, etc) cu care clatiti de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Medicație suplimentară: Anumite interventii chirurgicale impun tratamentul cu antibiotice.Va rugam nu intrerupeti medicatia recomandata, indiferent de simptomatologie !

Aceste instructiuni sunt menite sa minimizeze discomfortul postoperator si sa va informeze asupra situatiilor clinice care necesita ingrijiri speciale.

Suflatul nasului: nu este recomandat pe o perioada de 10 zile.(Se folosesc picaturi nazale )

Se recomanda pe cat posibil, evitarea stranutatului. NU aveti voie sa stranutati cu gura închisa (stranutati NUMAI cu gura deschisa).

Fumatul: Daca sunteti fumator este foarte important sa nu fumati in primele 3 zile dupa interventia chirurgicala. Fumatul este un factor favorizant al infectiilor si durerilor postoperatorii si intârzie vindecarea plagii.

Durerile postoperatorii: Durerile postoperatorii moderate reprezinta un fenomen obisnuit in primele 2-3 zile dupa interventia chirurgicala.

Se recomanda analgetice uzuale.

Tumefacția: Tumefactia de intensitate medie a obrazului este o consecinta obisnuita a interventiei chirurgicale. Pentru a preveni si diminua tumefactia se recomanda utilizarea unei pungi cu gheata care se aplica alternativ: se mentine 20 minute si apoi se indeparteaza 10 minute (puteti face un astfel de pachet cu geata astfel: intr-o punga de plastic puneti gheata din congelator pe care o zdrobiti apoi. Pachetul astfel realizat se infasoara intr-un prosop si apoi se poate aplica pe fata.

Tratament medicamentos antiinflamator pe o durata de 3-4 zile.

Sângerarea: O sangerare usoara (cât sa coloreze saliva) este considerata normala.

Daca apare o sângerare profuza aplicati o compresa sterila peste plaga si tineti strâns muscat pe ea 30 minute. in acelasi timp tineti capul ridicat pe perna. Daca sangerarea nu se reduce semnificativ prin acest procedeu sunati-ne.

Regimul alimentar :Incercati sa evitati sa mâncati pe partea operata pe o perioada de 2 zile. Nu consumati alimente sau lichide prea fierbinti. Evitati alimentele tari pe o perioada de 10 zile.

Retineti ca o dieta adecvata din punct de vedere al continutului in proteine, Vitamine C si complex B este esentiala pentru vindecarea plagii.

Igiena bucală: Se evita clatitul gurii in primele 12 ore. Periajul dentar se reia din a doua zi utilizând o periuta moale. Se utilizeaza, pentru evitarea formarii placii bacteriene, apa de gura ce contine Clorhexidina 0,12-0,2%(Corsodyl, Ossidenta, etc) cu care clatiti de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Medicație suplimentară: Antibiotice, antiinflamatorii, analgetice etc. (medicamentele prescrise de medicul chirurg! )

De ce să alegi Stomis Orthodontics?

Grijă, transparență și onestitate

Înțelegem că fiecare persoană este unică și fiecare pacient este diferit, asta ne face diferiți!

Tratamente de înaltă calitate

La clinica noastră obții tratamente efectuate de cei mai experimentați și empatici doctori.

Satisfacția pacienților

Nimic nu ne oferă mai mare bucurie decât zâmbetele pacienților noștri.

Tratamente accesibile

Fără niciun compromis efectuăm tratamente de înaltă calitate la tarife accesibile!

Fă cunoștință cu specialiștii noștri

ramona banaru

Dr. Ramona Banaru

Specialist Chirurgie Oro-Maxilo-Facială

bogdan lungu

Dr. Bogdan Lungu

Specialist Chirurgie Dento-Alveolara

marat zgardan

Dr. Marat Zgardan

Specialist Chirurgie Dento-Alveolara

Tarifele tratamentelor de chirurgie

 • Extracție dentară
  de la 90 ron
 • Insertie Implant MEGAGEN AnyRidge
  2500 ron
 • Extracție molar de minte
  de la 300 ron
Vezi toate tarifele
 • Anestezie spray + injectabil
  40 ron
 • Extractie dentara monoradicular
  150 ron
 • Extractie molar de minte
  300 ron
 • Extractie dinti parodontotici
  90 ron
 • Extractie cu alveolotomie/alveoloplastie
  250 ron
 • Decapusonare molar de minte Laser
  150 ron
 • Tratament alveolita postextractionala / sedinta
  100 ron
 • Incizie abces
  100 ron
 • Odontectomie dinte inclus
  de la 500 ron
 • Rezectie apicala monoradiculari
  500 ron
 • Rezectie apicala premolari
  600 ron
 • Obturatie retrograda MTA
  200 ron
 • Excizie formatiuni benigne
  250 ron
 • Examen anatomo-patologic formatiune benigna
  La cerere
 • Frenectomie LASER
  250 ron
 • Manopera aditie osoasa
  de la 1500 ron
 • Extractie pluriradicular
  200 ron
 • Extractie resturi radiculare
  200 ron
 • Vestibuloplastie /arcada
  700 ron
 • Insertie implant MIS
  2100 ron
 • Aditie osoasa tehnica Khoury
  5000 ron
 • Sinus lift
  6000 ron
 • Chistectomie
  400 ron
 • Excizie formatiune tumorala/papilom
  400 ron
 • Frenectomie chirurgicala
  400 ron
 • Regularizare creasta
  500 ron
 • Rezectie apicala molari
  700 ron
 • Extractie dentara medic specialist chirurgie
  de la 200 ron
 • Descoperire chirurgicala scop ortodontic
  500 ron
 • Reabilitare orala ALL on 4
  16500 ron
 • Reabilitare orala ALL on 6
  20000 ron
 • Mesare plaga postextractionala
  50 ron
 • Suprimare fire sutura
  50 ron
 • Sutura plaga chirurgicala
  50 ron
 • Lambou epitelio-conjunctiv
  100 ron
 • Hemostaza cu Gelaspon
  50 ron
 • Descoperire implant dentar
  200 ron
 • Insertie Implant MEGAGEN AnyRidge
  2500 ron