Odontoterapie

Specializările noastre

Programul clinicii

Luni - Vineri: 08:30 - 18:00

Sâmbătă - Duminică: Liber

Programări: 08:30 - 16:00

Ce înseamnă odontoterapia?

Odontoterapia restauratoare este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea leziunilor carioase dentare, dar și cu refacerea dinților afectați de traumatisme.

Clinica Stomis Orthodontics Buzau ofera o gama de servicii de terapie a leziunilor carioase  pentru a va ajuta sa zambiti cu incredere.

Caria dentară - cauza principală a durerilor dentare

Caria dentară este cea mai des intalnita afectiune a dintilor, fiind considerată o problemă majoră de sănătate publică globală.

Caria dentară este  determinata de o combinație de factori. Lipsa unei igiene orale corespunzătoare permite bacteriilor din cavitatea bucală să transforme resturile de alimente  în acizi ce atacă structura dintelui.

În cazul în care placa bacteriană și tartrul nu sunt îndepărtate cu un periaj zilnic efectuat corect și o igienizare profesională în cabinetul medicului stomatolog, este favorizată apariția cariilor dentare și a bolii parodontale.

 Chiar dacă nu există  durere sau cavitate (unele apar inițial ca pete), intervenția trebuie să fie cât mai rapidă, pentru că evoluția nu se oprește de la sine.

Obturația fizionomică (plomba)

Obturația fizionomică reprezintă cea mai comună metodă de reabilitare a unui dinte cariat. Medicul stomatolog va curăța zona unde s-a instalat caria prin înlăturarea țesuturilor afectate și va restaura cu un compozit biocompatibil, care va reda funcționalitatea dintelui.

În cazul reabilitărilor orale pe dinții frontali, pentru a păstra estetica zâmbetului, compozitul va avea o culoare apropiată de cea a dintelui natural.

Noile tehnologii îi ajută pe pacienți să aibă o experiență confortabilă în timpul tratamentului odontologic iar clinica noastra nu face rabat in incercarea de a tine pasul cu evolutia: aparatura ultramoderna, mteriale de ultima generatie si specializare constanta a medicilor prin prezenta la cursuri, congrese etc.

Indicații pentru posesorii de obturații

Plomba (obturatia) reprezinta tratamentul odontologic restaurator al unui dinte deteriorat de carii, prin care i se reda functia si forma normala.

Dupa obturatie nu mancati doua ore si nu consumati alimente sau bauturi colorate, acestea pot pigmenta suprafata obturatiei dentare.

Dupa realizarea unei obturatii dentare (plomba) din compozit, daca aveti anestezie locala este indicat sa asteptati pana la remiterea acesteia pentru a nu va musca obrazu/buzal.

Se recomanda prezentarea la controalele periodice pentru a se depista din timp orice carie si a fi tratata inainte ca acesta sa inceapa sa evolueze sau chiar sa doara

Este posibil ca dupa realizarea obturatiei dentare sa aveti o sensibilitate postoperatorie; in cazul in care aceasta nu cedeaza dupa cateva zile, va rugam sa ne contactati. Daca durerea cedeaza rapid, va recomandam desensibilizare iar in cazul in care dureaza mai mult timp, este posibil ca medicul curant sa va recomande devitalizarea (tratament de canal)..

Întreținerea obturațiilor

Factorii care influenteaza rezistenta si culoarea unei obturatii dentare sunt: fumatul, consumul de alimente colorate, igiena deficitara, traumatismele, bruxismul etc.

Orice obturatie dentara (plomba) trebuie verificata cu ocazia controalelor periodice. Daca simtiti in obturatie o fisura sau margini care va produc disconfort, va recomandam sa reveniti cat mai repede la medic pentru a remedierea problemei. Daca aveti o obturatie temporara veti fi programat in maxim 30 de zile pentru a realiza obturatia definitiva.. Dupa obturarea dintilor va recomandam sa folositi pasta de dinti cu fluor pentru o protectie suplimentara impotriva cariilor. Folosirea atei dentare este recomandata pentru intretinerea igienei in spatiile interdentare impreuna cu apa de gura cu Clorhexidina.

De ce să alegi Stomis Orthodontics?

Grijă, transparență și onestitate

Înțelegem că fiecare persoană este unică și fiecare pacient este diferit, asta ne face diferiți!

Tratamente de înaltă calitate

La clinica noastră obții tratamente efectuate de doctori empatici şi experimentaţi.

Satisfacția pacienților

Nimic nu ne oferă mai mare bucurie decât zâmbetele pacienților noștri.

Tratamente accesibile

Fără compromisuri. Efectuăm tratamente de înaltă calitate la tarife accesibile!

Fă cunoștință cu specialiștii noștri

radu banaru

Dr. Radu Banaru

Medic Stomatolog Generalist

cristina mucenic

Dr. Cristina Mucenic

Medic Stomatolog Generalist

dr draganescu alexandru

Dr. Alex Drăgănescu

Medic Stomatolog Generalist

dr cosma ioana

Dr. Ioana Cosma

Medic Stomatolog Generalist

Tarifele tratamentelor odontoterapeutice

  • Obturatie compozit fotopolimerizabil
    de la 250 ron
  • Obturatie glassionomer
    200 ron
  • Obturatie Micerium
    400 ron
Vezi toate tarifele
  • Consultatie, discutii, elaborare plan de tratament
    150 ron
  • Obturatie compozit fotopolimerizabil gr.1 (o suprafata)
    250 ron
  • Obturatie compozit fotopolimerizabil gr.2 (pe 2 suprafete)
    300 ron
  • Obturatie compozit fotopolimerizabil gr.3 (pe 3 suprafete)/Obturatie sistem SonicFill 2
    350 ron
  • Obturatie compozit zona frontala (incisivi)
    350 ron
  • Pivot fibra de sticla
    300 ron
  • Obturatie PREMIUM (Micerium)
    400 ron